Yeni Ekosistem partnerlik programıyla yeniden düzenlenen cobot portföyü

Robot otomasyonuna giriş daha akıllı ve daha kolay hale geliyor!

Yeni tak&çalıştır cobot serisi HC DTP ile Yaskawa, basit cobot kurulumlarının devreye alınmasını daha da kolaylaştırıyor. Adaptör flanşı ve dahili medya yönlendirme seçenekleri, cobot pazarında yaygın olarak kullanılan cobot araçları ve tutuculara uyum sağlayacak şekilde tasarlandı. Yaskawa aynı zamanda tak&çalıştır ve uyumlu aksesuarlar için de yeni bir pazar sunuyor. "Çevrimiçi uygulama oluşturucu" ve "e-eğiticiler" gibi web tabanlı destek sistemleri HC DTP'yi daha da kullanıcı dostu bir yapıya kavuşturuyor. Özellikle robot otomasyonunda yeni olan son kullanıcılar, bu bir dizi kolaylık sayesinde robot uygulamalarında hızlı ve güvenli bir şekilde yetkin hale gelebiliyorlar.

Yeni HC DTP serisi: Kolay entegrasyon için tak&çalıştır

MOTOMAN DTP serisi (Tak&Çalıştır'ın İngilizce karşılığı olan Plug&Play'in P'si) ile Yaskawa, tüm HC cobot serisini tüm dünyada yarı standart haline gelen adaptör flanşıyla donatarak tutucular gibi aksesuarların kolayca bağlanmasını sağlıyor. Yaskawa robotları ortamın (ethernet, I/O ve hava) dahili olarak yönlendirilmesini mümkün kılan tasarımıyla harici kablolama ihtiyacını ortadan kaldırarak kullanıcılara büyük bir avantaj sunuyor. Her cobot modelinin bilek kısmında bulunan çalıştırma düğmeleri, her bir pozisyonu teach pendant üzerinden manuel olarak doğrulamak yerine elle yönlendirme yoluyla öğretimi kolaylaştırıyor. Kablo donanımının optimize edilmesi sayesinde tek eksenin çalışma alanları, cobot'un uygulama esnekliğini artırmak için daha da genişletildi. Optimize edilen kablo donanımı sayesinde tek eksenin çalışma alanı daha da genişletilerek cobot'un uygulama esnekliği artırıldı. MOTOMAN HC10 (10 kg taşıma kapasitesi ve 1379 mm erişim mesafesi) ve MOTOMAN HC20'nin de bulunduğu (20 kg taşıma kapasitesi ve 1900 mm erişim mesafesi) Yaskawa'nınkanıtlanmış ürün portföyünde, farklı ürün çeşitleri de yer alıyor:

  • Temel model HC10DTP Classic
  • IP67 koruma sınıfına ve gıda sınıfı grese sahip HC10DTP
  • Toz kaplamalı yüzeye, IP67 koruma sınıfına ve gıda sınıfı grese sahip HC10DTFP
  • IP67 ve gıda sınıfı gres içeren HC20DTP

Hızla büyüyen, partner ürün ekosistemi

Yaskawa "tak&çalıştır" felsefesiyle uyumlu olarak, kendi ekosistem partner ürün programını başlattı: çeşitli aksesuarlar ve anahtar teslim sistemlerden oluşan çevrimiçi ağ, servo sürücü, lineer eksen ya da yazılım paketleri gibi Yaskawa ürünlerinin yanı sıra üçüncü parti partner ürünleri de listeleniyor.

Kolay entegrasyon için eksiksiz mekanik, elektrik ve yazılım tabanlı entegrasyon içeren bir paket olarak gelen tak ve çalıştır paketlerine ek olarak, uyumlu ürünler listelenir. Her geçen gün artan 80'den fazla ürün lansmana dahil edilmiştir. Bu şekilde, son kullanıcılar kendi bireysel tak ve çalıştır cobot çözümlerini kolaylıkla yapılandırabilir.

Cobot Paletleme ve Cobot Kaynak

Yeni ve akıllı HC DTP cobot serisi, özellikle paletleme ve kaynak uygulamaları için uygundur. 20 kg taşıma kapasiteli, 1900 mm erişim mesafesine ve yüksek IP67 korumasına sahip MOTOMAN HC20DTP'nin özellikleri, bu modeli cobot pazarında benzersiz bir konuma taşıyorve bu cobot'u özellikle çitsiz paletleme uygulamaları için uygun hale getiriyor. Çeşitli çevre birimleri ve ilgili "paletleme uygulama paketi" ile bu cobot'u entegre etmek her zamankinden daha kolay oluyor. Ek olarak, her iki pandantifte bulunan akıllı paletleme yazılımı, paletleme modellerinin oluşturulmasını kolaylaştırıyor.

Yaskawa, onlarca yıllık robotik kaynak deneyimiyle, manuel kaynak yapan ve ilk cobot kaynağı deneyimini yaşamak isteyen küçük ve orta ölçekli şirketlerin dünyasını profesyonel kaynak kalitesiyle tanıştırıyor. IP67'ye sahip MOTOMAN HC10DTP, kaynak sıçramalarına karşı iyi bir şekilde koruduğu için ideal cobot kaynak makinesi olarak kabul görüyor. 

Elle yönlendirme ve sezgisel kaynak sihirbazı yazılımı, yeni başlayan robotların ilk kaynak işlerini kolayca programlamasını sağlıyor. Bu cobotta bireysel entegrasyon için tek bir robot olarak veya anahtar teslimi, CE işaretli kaynak istasyonu (Weld4Me CE) bulunuyor. Bu istasyon cobot, fonksiyonel güvenlik üniteli (FSU) MOTOMAN YRC1000 kontrolör, kaynak tablası, parlama kalkanı ve duman tahliyesi gibi isteğe bağlı diğer bileşenlerden oluşuyor. Güç kaynağı, kablo paketi, tel besleme ünitesi ve kaynak torçundan oluşan eksiksiz kaynak takımı Lorch, Fronius veya Esab'dan temin edilebiliyor. Hücre CE işaretli olup risk değerlendirmesinde insan-robot işbirliğine ilişkin gereklilikleri dikkate alıyor. Geçerli işbirliği modu, hücrenin gönderilerinde görselleştiriliyor.

Robotiğe kolay giriş için çevrimiçi hizmetler

Yeni çalışma yardımcınız (yaskawa.eu.com) HC Cobots kapsamındaki yeni cobot web sitesi lansmanı ile Yaskawa, son kullanıcılar için çevrimiçi hizmet portföyünü güçlendiriyor. Yeni e-eğiticiler, tipik cobot uygulamalarında cobot'ların kolay programlanması ve yapılandırılmasına ilişkin kapsamlı bir genel bakış sağlıyor. Teach and Smart Pendant'ta kurulum, programlama ve güvenlik konfigürasyonu ile ilgili malzeme taşıma veya kaynaklama gibi Cobot çözümleri sunuluyor. Son kullanıcının kolay robot teknolojisine girişini kolaylaştırmak için uygulamaya özel daha fazla eğitim hazırlanıyor. Paletleme ve kaynak uygulamaları için ilk hücre yerleşimi konseptleri, cobot çözümüne ilişkin ilk izlenimi elde etmek için çevrimiçi uygulama oluşturucu ile yapılandırılıp görselleştirilebiliyor.

Çevrimiçi Eğitim No. 1: MOTOMAN HC10 ile Malzeme Taşıma 

 

Bize ulaşın: 

Tel. +90 (216) 527 34 50

Fax +90 (216) 527 34 51

robotics.sales.tr@yaskawa.eu.com