Yeni Motoman GP20: ince üst kol, ince bilek

Klasikleşmiş bir Motoman Robotu Yeni Dizaynı ile Yeniden Üretime Girdi

Yaskawa çok başarılı modellerinden biri olan HP20 modelini GP25 modeli ile değiştirdiğinde birçok kişi yeni modeldeki yeni ve ileri teknik özellikleri çok beğenmişti. Bu özellikler yeni YRC1000 kontrolörün getirdiği yeni gelişmiş yazılım fonksiyonları, daha yüksek yörünge hassasiyeti, Sigma7 motorların getirdiği daha yüksek hız gibi özelliklerdi. Tüm bunlara ek olarak en büyük fark manipulator yapısında idi. HP20 modeli üst kolu ve bileği boşluklu olmayan (non-hollow shaft) bir yapıda iken GP25 modelinin üst kolu ve bileği robot bileğine gidecek kablolar/hortumlar gibi ekipmanları kolaylıkla geçirebilmek için boşluklu (hollow shaft) olarak dizayn edilmişti. Birçok Yaskawa Motoman robot kullanıcısı firma yeni GP25 robotun getirdiği üstün özellikleri çok beğenmekle birlikte HP20 robotun boşluksuz üst kol yapısı dolayısıyla ince bir bilek yapısına sahip olmasını da özlediklerini ifade etmeye başlamışlardı. Bunun üzerine Yaskawa kolları sıvayarak, Slovenya’daki robot fabrikasındaki Ar&Ge bölümünde GP20 modelini tasarlayarak üretime geçirdi. Bu model yeni YRC1000 kontrolörün ve Sigma7 motorların getirdiği tüm üstün özelliklere sahip olup, HP20 modelinin ince bilek yapısını da muhafaza ederek Yaskawa robot kullanıcılarına yapacakları işe uygun seçebilecekleri yeni bir robot modeli seçeneği olarak Yaskawa’nın 100’den fazla modele sahip olan Robotik ürününün yeni üyesidir.

Alma/bırakma, makina besleme, montaj gibi bir çok uygulamaya uygunluk

GP20 ince üst kol ve bilek yapısıyla özellikle dar alanlarda gerçekleştirilen bazı makina besleme, montaj, alma/bırakma gibi uygulamalarda tercih sebebi olabilir. GP20 aynı zamanda rijit yapısıyla taşlama, polisaj gibi uygulamalar için de çok uygun bir model olarak öne çıkmaktadır. Yaskawa robot kullanıcıları yapacakları uygulamaya dönük olarak GP20 ve GP25 modelleri arasında diledikleri modeli seçerek Yaskawa’nın en son seri kontrolörü olan YRC1000’in tüm özelliklerinden istedikleri üst kol ve bilek yapısındaki manipulatörü kullanarak faydalanabilecekler. Her iki manipülatörde de bilek eksenlerinin IP67 olması tozlu ve ıslak alanlarda da bu modelleri koruyacak bir faktör olarak öne çıkmaktadır.

 

Bir klasik yeniden doğdu

Dr Michael Klos, General Manager Robotics Division at Yaskawa Europe : Motoman HP20 Yaskawa’nın ürettiği en popüler robot modellerinden biriydi. İnce üst kol ve bilek yapısına sahip bu model kalite, performans ve optimum dizaynı ile Yaskawa robotlarının efsanevi statüsünü perçinleyen modellerden biri olmuştur. Üst kol ve bilek eksenlerinde boşluklu modellere olan talebin artmasıyla üretimden kaldırılarak yerine üst kolu ve bileği boşluklu bir model getirilmesine karşın müşterilerden gelen talepler üstüne bu klasik modelin yeni versiyonu GP20 olarak Yaskawa’nın sunduğu en ileri kontrol ve servo teknolojisi ile tekrar doğdu.

 

Bize ulaşın:

Tel. +90 (216) 527 34 50

Fax +90 (216) 527 34 51

robotics.sales.tr@yaskawa.eu.com