Yaskawa Motoman GP4 ve SG400 Robotları, Red Dot Tasarım Ödülü'ne layık görüldü!

Yaskawa'nın robot portföyünden Motoman GP4 Kompakt Taşıma Robotu ve Motoman SG400 SCARA Robotu yüksek tasarım kaliteleri sayesinde 2022 Red Dot Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. 
 

4 kg'a kadar taşıma kapasitesine sahip olan Motoman GP4, Yaskawa'nın hızlı ve kompakt 6 eksenli robot portföyünü tamamlamak için 2021 yılında piyasaya sürüldü. 1000 derece/sn'ye varan eksen hızları ile yeni Motoman GP4 robotları, her şeyden önce çevik ve son derece hızlıdır. +/- 0,01 mm'lik mükemmel tekrarlama doğruluğuna sahip olması küçük iş parçaları için en yüksek hassasiyet gerektiren birçok otomatik uygulamalarda (küçük iş parçaların en hassas şekilde taşınması, makinelerin montajı, yüklenmesi ve boşaltılması veya zaman açısından kritik denetleme görevleri) kullanılabilmesini sağlıyor. Cazip fiyat-performansına sahip olan kompakt robot, kapladığı alanın az olması ile ön plana çıkıyor. 

3 kg yük taşıma kapasitesine sahip Motoman SG400 SCARA robotu, özellikle hem yüksek hız hem de yüksek derecede hassasiyet gerektiren uygulamalarda kullanım için uygundur. +/- 0,01 mm'lik tekrarlama doğruluğu sağlar. Kendine özgü görevler, gıda, tıbbi ürünler ve kozmetik endüstrisinin yanı sıra işleme sektöründe ultra küçük parçaların veya robot tabanlı toplama ve paketleme, dağıtım ve beslemenin montaj işlemlerini içerir. Küçük girişim konturları, çarpışma riskini azaltır ve robotların sınırlı bir alanda çalıştırılmasına olanak tanır. Dahili kablolama, güvenilir iş akışlarını garanti eder ve bakım maliyetlerinin azaltılmasına yardımcı olur.

 

“Şekil ve İşlevsellik”

Red Dot'un öncüsü ve CEO'su Profesör Dr Peter Zec, mevcut yarışma yılını özetleyerek, ödüllü ürünlerin gösterdiği “olağanüstü yaratıcılığa” özellikle dikkat çekti: “Formu ve işlevselliği ile bizi şaşırtabilecek tasarımların hala piyasada olması gerçekten etkileyici ve övgüye değer. Bu, tasarımın olumsuz koşullarla kısıtlanamayacağını veya durdurulamayacağını açıkça ortaya koymaktadır. Aksine: giderek daha fazla yeni fikir ve yaratım ortaya çıkıyor ve fütüristik teknikler geliştiriliyor. Bu ürünlerin kalitesinin inovasyon seviyelerine eşit olması, onları Red Dot Ürün Tasarımı 2022 ödülüne hak edilmiş kazananlar haline getiriyor."

 

Olağanüstü Tasarım Kalitesi Ödülü

2022 yılında yaklaşık 60 ülkeden tasarımcılar, tasarım ofisleri ve üreticiler Red Dot Ürün Tasarımı Ödülü için başvuruda bulundu. “İyi tasarım ve yenilik arayışında” sloganı kapsamında, Red Dot jürisinin 48 uluslararası üyesi, her ürünü profesyonel, bireysel ve kapsamlı bir şekilde değerlendirdi. Değerlendirme sonucunda yalnızca üstün tasarım kalitesiyle uzmanların beğenisini kazanan ürünler fark kazandı.
 

Bize ulaşın:

Tel. +90 (216) 527 34 50

Fax +90 (216) 527 34 51

robotics@yaskawa.eu