Yaskawa Robot ve Teknoloji Merkezi İstanbul'da Açıldı!

Robot ve Teknoloji Merkezi | İstanbul, Türkiye

Son yıllarda birçok yeni bina ve fabrika açılışının ardından Japon teknoloji grubu Yaskawa, yeni Robot ve Teknoloji Merkezi'ni İstanbul'da açtı. Yaskawa, Yaskawa Türkiye Elektrik ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurduğu zamandan bugüne 2 olan çalışan sayısını 55'e çıkarttı. 

16 Eylül'deki resmi açılış töreninde; Yaskawa Yönetim ve Otomasyon derneğinden toplam 10 temsilci, Yaskawa Türkiye Robot ve Teknoloji merkezinin açılışını yapmak için kurdele kesti. ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Kayakıran başta olmak üzere Türkiye'den misafirlerin ve Avrupa'nın her yerinden Yaskawa temsilcilerinin de bulunduğu açılışa  200’ün üzerinde konuk katıldı. 

Tören, Yaskawa EMEA üst yönetim ekibinin konuşmalarıyla açıldı. Ardından açılış töreni ve kurdele kesimi gerçekleştirildi. Japon davul ekibi ve geleneksel Türk dans ekibinin sürpriz gösterileri ile devam eden açılış, endüstriyel robot demoları, yazılım çözümleri ve farklı uygulamalar için özel olarak geliştirilmiş hareket kontrol demolarının gösterimi ile devam etti.

Yaskawa Europe CEO'su Bruno Schnekenburger açılış konuşmasında şunları söyledi: “Bu harika robot ve teknoloji merkezini EMEA altyapımıza eklemekten çok memnunum. Yaskawa Türkiye'nin çok yetenekli ekibi; profesyonel çalışmalarıyla bizi ikna ettiği için İstanbul'da genişliyoruz ve bu robot merkezinin Türkiye'deki müşteri hizmetlerimizi geliştirmek için yapılacak doğru adım olduğundan eminiz.

Yaskawa EMEA Robotics Bölüm Başkanı Marcus Mead şunları söyledi: “Ekibimizin Türkiye'deki teknik yeteneklerinden çok etkilendim. Buradaki ekip; otomotivden paketlemeye, imalat ve taşımadan kaynağa kadar çok çeşitli endüstrileri ve uygulamaları desteklemek için büyük becerilere sahip olağanüstü bir ekiptir. Hem geleneksel robotlarla hem de işbirlikçi robotlarla Türkiye'deki müşterilerimizin Avrupa'da piyasaya süreceğimiz teknolojilere, ürünlere ve çözümlere ulaşmalarını sağlamak için Türkiye'de yatırım yapmaya ve ekibimizi geliştirmeye devam edeceğiz.

Yaskawa EMEA Total Çözüm Satış Direktörü ve Yaskawa Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Halimler şunları söyledi: “Hep, Türkiye için ne yapabilirim diye düşünüyordum. Aslında benim mühendis olma nedenim de, Türkiye’de Elektrik santralleri kurma hayalimdendir. 2011 yılında benim için büyük bir şans doğdu ve Yaskawa Türkiye Şubesi’ni kurduk. Bu benim için çok önemli bir şanstı motivasyondu, Türkiye teknolojisine ve ihracatına katkıda bulunabilmek. 2011 yılında 12 m2‘lik bir ofiste başlayan heyecan, 2013 yılında 6 kişilik bir takım ile 6 katlı bir plazaya götürdü bizi ve şu anda 55 çalışanımız var. Ve... Türkiye’de sattığımız servo sistemlerimizin yaklaşık %90’ı ihraç edilen makinalarda kullanılıyor.” Ayrıca robotlarımızla üretilen parçaların birçoğu ihraç edilen araçlarda bulunuyor. Bu konudan dolayı gerçekten de çok mutluyum.

Yaskawa Türkiye Genel Müdürü ve Robotik Bölüm Müdürü Hakan Eskiyazıcı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Sürücü ve Hareket Kontrol Bölümümüz ile birlikte şimdiden önümüzdeki yıllar için yeni yatırım ve gelişme planları yapıyoruz, heyecanımız yüksek. İstanbul’dan kopmadan Sakarya, Ankara, Bursa, İzmir ve diğer şehirlere en yakın olabileceğimiz bir noktayı bulmaya çalıştık. Dünyanın en iyi robotlarını, servo motorlarını, hareket kontrol bileşenlerini size sunuyoruz. Ama tüm otomasyon işlerindeki en önemli faktörün aslında insan olduğunu unutmuyoruz, yapay zeka da olsa, bunları oluşturanlar ve kuranlar nitelikli insanlardır. Bu bina ile amacımız ülkemizin imalat sektörüne, üretimine katma değerli ürünler ve çözümler sağlamaktır.”

"Avrupa" konumuna bağlılık

580.000'den fazla kurulu endüstriyel robot ile alanındaki en büyük küresel oyunculardan biri ve önde gelen uluslararası AC sürücü, otomasyon ve kontrol teknolojisi tedarikçisi ve ayrıca alternatif enerji üretimi için bileşenler ile Yaskawa Europe iddialı bir genişleme stratejisi izliyor. Yaskawa Europe Bölge Başkanı Bruno J. Schnekenburger, "Türkiye'de yakın zamanda Slovenya, Almanya, Fransa ve İsveç'te yapılanlara benzer mevcut yatırımlar, küresel kurumsal hedeflerimiz olan "Vizyon 2025"e bağlı olarak Yaskawa Grubu'nun Avrupa girişiminin stratejik bir unsurunu oluşturuyor" diye ekliyor. 1915 yılında kurulan şirket, teknolojik bilgi birikimini ve üretim yetkinliğini Asya'dan Avrupa'ya taşırken, bilinçli olarak uluslararası eğilime karşı hareket etmektedir.

Avrupa'nın çeşitli lokasyonlarında 1.900'den fazla çalışanı olan Yaskawa Europe GmbH, merkez ofisi Eschborn, Almanya'dadır ve kısa süre önce yaklaşık 600 milyon Euro'yu aşan yıllık satış rakamına ulaşmıştır. Merkezi Münih yakınlarındaki Allershausen'de bulunan Yaskawa'nın Avrupa Robotik Bölümü'nde şu anda 300 kişi çalışıyor.